National Park Service Logo
PEPC Planning, Environment & Public Comment
PEPC Home Documents by Park Policy/Links Park Planning Search Documents

Yosemite Village Store North Wing Remodel to Accommodate HR Offices (2017 YH)

Yosemite National Park » Yosemite Village Store North Wing Remodel to Accommodate HR Offices (2017 YH) » Document List

The project will rehabilitate the north wing of the Yosemite Village Store to accommodate the concessioner's human resources offices. The human resources offices are currently located in the Concessioner Headquarters Building (General Office) which will be demolished in 2019 per the Merced River Plan pending completion of a memorandum of agreement with the SHPO's office.

This action will implement requirements of the concession contract CC-YOSE004-16 with Yosemite Hospitality LLC which began March 1, 2016. Construction is planned for spring and summer 2018.

The north wing of the Yosemite Village Store building is a 31 x 15 foot space that is currently divided into three separate offices. To accommodate the human resources function, the existing interior stairs and some interior walls of the store's north wing will be demolished to accommodate an efficient use of space for the new office configuration. A spiral stairway will be installed for access to the mezzanine and new walls will be constructed to create a reception area, a hallway, and five separate offices on the first floor. The existing single office on the second floor will be remodeled to accommodate the relocated stairway.

In addition to removal and construction of interior walls, this project will involve replacement of all interior floor coverings, lighting and a reorganization of the existing low voltage data and phones. The human resources area will use the existing fire detection and heating, ventilation, and air conditioning systems with no upgrades necessary. All rooms will be dry walled, with lighting and electrical outlets updated to meet current needs and standards.

The former Hair Care function has been discontinued. The room will be remodeled to serve as the reception office. It was discovered that the walls of this room contain hazardous materials. The hazardous materials will be remediated through this project.

The exterior of the building will remain the same. No excavation is required.