National Park Service Logo
PEPC Planning, Environment & Public Comment
PEPC Home Documents by Park Policy/Links Park Planning Search Documents
Great Basin National Park proposes to renovate and update to modern accessibility standards the picnic area located just north of Lehman Caves Visitor Center. The project area is located in the Nevada at the following Latitude and Longitude: 39° 00' 28.83" N/114° 13'06.00"W (elevation 6,782').

The aging facility now houses eighteen scattered picnic sites and water spigots with a centrally located restroom. Renovations will include installing new picnic tables and fire grates/grills. Upgrade a minimum of four accessible sites from among these existing recreational features, to achieve 20% accessible, per new accessibility guidelines. Upgrade portions of the existing bathroom by adding low-voltage LED electrical lighting using existing panel wiring where no lights currently exist. Upgrade aging spigots with sanitary campground water spigots. Replacement of aging water lines to the restrooms may also be performed. The project is designed to be multi-year and is proposed to start in the spring of 2017 it is funded by the Southern Nevada Public Lands Management Act (SNPLMA).

* indicates the current step in the planning process
Step 1. Public review of draft plan/environmental document
Step 2. Analysis of public comment
Step 3. Prepare final plan/decision document
Step 4. Release final plan/decision document to the public